Σχόλιο Δημοτικής Αρχής για το θέμα του 409 πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας προχώρησε στην εξής δήλωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούν για δήθεν «αλλαγή ρότας» της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της μίσθωσης του 409 πρώην στρατιωτικού Νοσοκομείου και τίτλους που αλλάζουν το περιεχόμενο δηλώσεων, ξεκαθαρίζουμε το εξής:

Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι σταθερή και έχει εκφραστεί πολλές φορές, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι οποίες απέτρεψαν την εκχώρηση ενός ακόμα ακινήτου σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία, στις επιστολές προς την Κυβέρνηση, καθώς και στις συναντήσεις με φορείς της πόλης μας.

Απ’ την πρώτη στιγμή, θέσαμε και θέτουμε επιτακτικά το ζήτημα λειτουργίας του 409 ως αποκλειστικά δημόσια υγειονομική μονάδα, με ευθύνη του κράτους, για την εξυπηρέτηση των υγειονομικών αναγκών της περιοχής μας.

Όσοι μιλούν για αναπτυξιακά έργα με επίκεντρο το 409 και για επενδυτές που διώχτηκαν, όσοι εγκαλούν το Δήμο ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται να «αξιοποιήσει» το ακίνητο, ανοίγουν την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Είναι δε, υπόλογοι στον πατραϊκό λαό, που στενάζει απ’ την έλλειψη ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής από τις 23/2/2023, όπου φαίνεται άλλη μια φορά η πεντακάθαρη και σταθερή θέση μας, καθώς και οι διεκδικήσεις μας.

Ανακοίνωση Δημοτικής Αρχής 23/2/2023:

«Να σταματήσουν τις κουτοπονηριές»

Ο χθεσινός, άγονος διαγωνισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο, είναι ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα της αποφασιστικής παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής και των λαϊκών μαζικών φορέων, που απαιτούν να μην παραχωρηθεί το κτίριο σε ιδιώτες επενδυτές.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο, που μέχρι το 2017, στέγαζε κλινικές του Γ.Κ.Ν. Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή, της Ν.Δ. το ξεπουλάει.

Ο Υφυπουργός Άμυνας, που κρύβεται για ν’ αποφύγει την συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ισχυρίζεται μέσω … αντιπροσώπων του, ότι ο Δήμος δεν ζήτησε να του παραχωρηθεί το κτίριο!!! Άρα έχει ευθύνη που ξεπουλιέται ο χώρος!!!

Πρόκειται για πολιτική κουτοπονηριά και χονδροειδή παραποίηση της πραγματικότητας.

Όσοι άμεσα ή έμμεσα, εγκαλούν τη Δημοτική Αρχή, επειδή δεν ζητά να της παραχωρηθεί το κτίριο, επί της ουσίας δεν θέλουν να λειτουργήσει ως δημόσια υγειονομική μονάδα.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι η πόλη μας και η περιοχή ολόκληρη, έχουν ανάγκη από σοβαρή ενίσχυση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με ουσιαστική αναβάθμιση των Νοσοκομείων, καθώς και λειτουργία σύγχρονων Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, πράγμα που θα αναβάθμιζε ουσιαστικά την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η Δημοτική Αρχή και οι μαζικοί φορείς, διεκδικούμε:

Οι κτιριακές υποδομές του «409» Στρατιωτικού Νοσοκομείου, να αξιοποιηθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους.
Να συμβάλλουν στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πατραϊκού λαού, καθώς και των αναγκών του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.