Σίγησε η θρυλική φωνή του μπάσκετ έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Γεωργίου

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου.

Ήταν παλαίμαχος Έλληνας αθλητής της καλαθοσφαίρισης και για δεκαετίες αθλητικός δημοσιογράφος.

Ο Βασίλης Γεωργίου έμεινε στην ιστορία ως «θρυλική φωνή» καθώς ήταν ο δημοσιογράφος που έκανε τη μετάδοση του τελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων μπάσκετ του 1968, που κατέκτησε η ΑΕΚ, στο ελληνικό ραδιόφωνο.

Το βιογραφικό του

Βασίλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γ’ Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση.

Μάλιστα, το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Γαβάκη την εκπομπή “Ματιές στα Σπορ” την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα. Εργάστηκε για χρόνια στην ΕΡΤ, στο Κρατικό ραδιόφωνο και ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του, ενώ ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα μπάσκετ και βόλεϊ.

Επίσης, έπαιξε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, ξεκινώντας την καριέρα του από το Σκαγιοπούλειο το 1951. Την ίδια χρονιά μεταγράφηκε στον αγαπημένο του Απόλλωνα, του οποίου φόρεσε τη φανέλα έως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 και αποτελούσε βασικό του παίκτη.

Με την αείμνηστη σύζυγο του Κατερίνα, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον επίσης καταξιωμένο  δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου.

ΕΟΚ: «Σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση: «Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας αλλά και του αθλητισμού ως “η Βέμπο του μπάσκετ”, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου, του οποίου η περιγραφή του τελικού του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, που έστεψε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ευρώπης έμεινε στην ιστορία, πέθανε στην Πάτρα όπου και διέμενε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους και τον γιο του, επίσης μπασκετικό δημοσιογράφο, Σωτήρη. Ο Βασίλης Γεωργίου “σημάδεψε” μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία το αγαπημένο μας άθλημα έκανε τα βήματά του προς την καθιέρωση στο ελληνικό αθλητικό τοπίο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».