Στο Μπλεντ της Σλοβενίας ανοίγει η αυλαία του του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας ανδρών – γυναικών με έντονη ελληνική συμμετοχή

Στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας ανδρών – γυναικών στο Μπλεντ της Σλοβενίας ρίχνονται από το πρωί της Πέμπτης (25/5) τα έξι ελληνικά πληρώματα που απαρτίζουν την εθνική ομάδας.

Η διοργάνωση στο Μπλεντ συγκεντρώνει πολύ σπουδαίους αθλητές και πληρώματα με τον συναγωνισμό να αναμένεται πολύ υψηλός, αφού ξεκινάει μία χρονιά που οδηγεί στα πρώτα ολυμπιακά εισιτήρια τα οποία και θα δοθούν το ερχόμενο φθινόπωρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Με βάση το πρόγραμμα οι αγώνες στην πανέμορφη λίμνη θα ξεκινήσουν στις 10:00 ώρα Ελλάδας ενώ το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που θα μπει για να αγωνιστεί θα είναι η δίκωπος των ανδρών με τα αδέλφια Δημήτρη και Ζήση Μπουκουβάλα περίπου στις 10:50 (ώρα Ελλάδας).

Θα ακολουθήσει περίπου στις 11:45 ο προκριματικός του σκιφ ελ βαρών γυναικών με την Ευαγγελία Αναστασιάδου να ξεκινάει την προσπάθειά της για να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία όταν κατέκτησε το ασημένιο στο σκιφ το βαρύ.

Στις 12:45 η Ευαγγελία Φράγκου αφήνει τα μεγάλα κουπιά, όπου πέρυσι με την Χριστίνα Μπούρμπου ήταν 6ες στη δίκωπο στην αντίστοιχη διοργάνωση και αγωνίζεται στο σκιφ το βαρύ.

Aμέσως μετά περίπου στις 13:00 ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος θα αγωνιστεί στον προκριματικό του σκιφ στο αγώνισμα που πέρυσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στις 13:20 θα ξεκινήσουν τα προκριματικά του διπλού σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις μεταλλιούχες Ζωή Φίτσιου (2η στο περσινό ευρωπαϊκό) και Μιλένα Κοντού (1η στο Ευρωπαϊκό Κ23 στο διπλό με τη Σ.Νάτσιουλα) να συνθέτουν ένα νέο πλήρωμα με φρεσκάδα και εμπειρία.

Τελευταία ελληνική συμμετοχή της ημέρας περίπου στις 13:30 με ακόμη ένα νέο πλήρωμα πολλά υποσχόμενο. Πρόκειται για το αντίστοιχο διπλό ελαφρύ των ανδρών που συνθέτουν οι δυο χρυσοί πρωταθλητές Ευρώπης της περσινής χρονιάς ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου (στους άνδρες) και Πέτρος Γκαϊδατζής (στην Κ23).

Στο περσινό eυρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών τον περασμένο Αύγουστο στο Μόναχο τα ελληνικά κουπιά είχαν κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο και τρία ασημένια όλα στα σκιφ (ελαφριά και βαριά).

Συνολικά στην ιστορία των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων η Ελλάδα έχει συγκομιδή 34 μεταλλίων εκ των οποίων 21 χρυσά, 10 ασημένια και 3 χάλκινα.