ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η θέρμη και η ανταπόκριση των μικρών επισκεπτών που προσέρχονται με τους συνοδούς τους στη 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο κομμάτι που αντιπροσωπεύεται η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο περίπτερο 17 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα παιδιά και οι έφηβοι αποδεικνύουν έμπρακτα ότι έχουν αγκαλιάσει το Πατρινό Καρναβάλι, την αγαπημένη τους γιορτή, περιηγούνται στα εκθέματα και φωτογραφίζονται με τον μπάστακα-ποδηλάτη, τις στολές των τελάληδων, τα τρισδιάστατα γλυπτά-φιγούρες του Δημήτρη Βάρδα που αντιπροσωπεύουν το θέατρο σκιών στο Πατρινό Καρναβάλι, βλέπουν οπτικοακουστικό υλικό από τις παρελάσεις του Καρναβαλιού των Μικρών και του Πατρινού Καρναβαλιού και παίρνουν αναμνηστικά και σοκολάτες.

Βασική μέριμνα στο περίπτερο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στη ΔΕΘ είναι να απευθυνθούν στις ηλικίες των παιδιών και των έφηβων, κάτι που συνεχίζει τη μεγάλη σημασία και την προτεραιότητα που ο Δήμος Πατρέων και η ΚΕΔΗΠ έχουν δώσει στο παιδί για το Καρναβάλι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τι δράσεις των δύο τελευταίων χρόνων στις οποίες η συμμετοχή των μικρών φίλων του Καρναβαλιού ήταν ενθουσιώδης και ξεπέρασε τα 10000 άτομα.

-Πραγματοποιήθηκαν 3 Καρναβαλουπόλεις στα Παλαιά Σφαγεία και 7 σε όλη την πόλη,

-Έγινε παραγωγή 2 ταινιών animation («Σκάει ο τζίτζικας» και «Μια δόση Καρναβάλι»)

-Αναβίωσε με επιτυχία το Baby Rally

-Εκδόθηκαν 2 τεύχη του παιδικού κόμικς «Ο Κρυμμένος Θησαυρός των Εντόμων» του Γιώργου Μελισσαρόπουλου

-Υπήρξε ενεργή συμμετοχή των εφήβων μέσα από  τον νέο θεσμό των Αρμάδων του Πατρινού Καρναβαλιού

-Διοργανώθηκαν 2 Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Καρναβαλικού Comics Εφήβων με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι

-Πραγματοποιήθηκαν 9 παραστάσεις θεάτρου σκιών και πολλές παραστάσεις με συμμετοχή παιδιών

-Φιλοξενήθηκαν στα Παλαιά Σφαγεία μαθητικά φεστιβάλ

-Συμμετείχαν πολλά παιδιά στις 2 μεγάλες καρναβαλικές ποδηλατάδες,

-Συμμετείχαν παιδιά και έφηβοι σε θεατρικά ή μουσικά δρώμενα μέσω Όλες αυτές οι δράσεις απέδειξαν ότι οι μικροί βρίσκονται στον πυρήνα του Πατρινού Καρναβαλιού όλο τον χρόνο και όχι μόνο στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Τέλος στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ρόλου που αποτελεί μέλημα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες επισκέψεις σχολείων στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό με συμμετοχή 767 ατόμων και με εξαιρετική επιτυχία τα δημιουργικά καρναβαλικά εργαστήρια-εκπαιδευτικά προγράμματα στα Παλαιά Σφαγεία με συμμετοχή 85 σχολείων και 2600 μαθητών.

Το Πατρινό Καρναβάλι βρίσκεται όλο τον χρόνο δίπλα στα παιδιά, με αγάπη, ευαισθησία και ξεχωριστή φροντίδα, αφού αυτά αποτελούν το μέλλον του θεσμού και της πόλης.