«Τριγμοί» στο κόμμα Βελόπουλου–Γιατί θα «συρθούν» στα δικαστήρια με Σαράκη

Η πρωτιά της άγνωστης Γαλάτως στο ευρωψηφοδέλτιο άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» στην Ελληνική Λύση

Σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr ξεκίνησαν τριγμοί στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.

Τι και αν ο Κυριάκος Βελόπουλος με πανηγυρικές δηλώσεις το βράδυ της 9ης Ιουνίου μετέδιδε κλίμα ηγεμονίας στον χώρο δεξιότερα της ΝΔ, τα γεγονότα δείχνουν ότι εσωκομματικά υπάρχει μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Ίσως ο κ. Βελόπουλος όταν έστηνε οικογενειοκρατικά τόσο τα γραφεία του όσο και τα ψηφοδέλτια του δεν υπολόγισε ότι μερικά στελέχη δεν ακολουθούν «τυφλοσούρτη» τις εντολές του προέδρου.

Η Γαλάτω, η πεθερά και στη μέση… ο Βελόπουλος

Η κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη με την εκλογή της στην Ευρωβουλή προκάλεσε την αντίδραση στελεχών που θεωρούν ότι δεν δύναται να εκπροσωπήσει επάξια την 4η πολιτική δύναμη της χώρας, μια 76χρονη κυρία που ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική…. την αγγλική και την πολιτική, ενώ στο ψηφοδέλτιο του κόμματος μπήκε από… «οικογενειακή» σπόντα, κι αφού ήταν φανατική πελάτισσα κηραλοιφών, κι αυτό μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις βουλές του προεδρικού πολιτικού «ζεύγους»… τραβώντας ψήφους λόγω επιθέτου που ξεκινά από «Α» και ήταν το πρώτο στη λίστα.

Παράλληλα, όπως πληροφορούν έγκυρες πηγές το vradini.gr, ανοίγει τεράστιο εσωκομματικό ζήτημα, καθώς προεξέχοντα στελέχη ζητούν την παραίτηση της κυρίας Γαλάτως, την ώρα που ο κ. Βελόπουλος έρχεται αντιμέτωπος μαζί τους γιατί αμέσως μετά απ’ αυτή θα πρέπει να αναλάβει η κ. Κιαγιά που δεν είναι του «χεριού» του, ούτε ακούει τη διευθύντρια του «τυφλά»!

Και όπως όλα δείχνουν ένα είναι τελικά το βασικό του πρόβλημα. Η πεθερά του έτερου εκλεγμένου Ευρωβουλευτή του κόμματος, κυρίου Φράγκου.

Η κυρία Κιαγιά, βρίσκεται σε αυτόνομη γραμμή από αυτή του προέδρου. Έτσι, υπάρχει φόβος ότι τυχόν παραίτηση της κ. Γαλάτως δεν θα ακολουθήσουν οι επόμενοι δύο επιλαχόντες, οι οποίοι δεν προτίθενται να παραιτηθούν για να αναλάβει κάποιος εκ των εκλεκτών και πλήρως ελεγχόμενων που ακολουθούν σε σειρά εκλογής.

«Πονοκέφαλος» για τον Βελόπουλο και ο Σαράκης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του vradini.gr o γνωστός ποινικολόγος και βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον πρόεδρο, καθώς η δυναμική του έχει αρχίσει να ανησυχεί τον Κυριάκο Βελόπουλο πολύ νωρίτερα απ’ τις ευρωεκλογές.

Ο ίδιος άσκησε- σε θεσμικό πλαίσιο εντός οργάνων και εσωκομματικής συζήτησης- κριτική για την κάκιστη εκπροσώπηση του κόμματος από την κυρία Γαλάτω στην Ευρωβουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο βουλευτής Επικρατείας και ο Βελόπουλος έρχονται σε ρήξη.

Τον περασμένο Μάρτιο στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την φορολογία των δικηγόρων, ο κ. Σαράκης ήρθε σε έντονη σύγκρουση με τον κ. Βελόπουλο, με τον δεύτερο μάλιστα να τον καθαιρεί από δύο επιτροπές και να αλλάζει τελευταία στιγμή στάση απέναντι στο νομοσχέδιο.

Ενώ στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις των δύο πολιτικών αντρών, ο κ. Σαράκης δέχθηκε πιέσεις από τον πρόεδρο του κόμματος του και τη διευθύντρια του… για να μην προβάλλεται σε τηλεοπτικές εκπομπές, επειδή θεωρεί ότι τον ίδιον τον πολεμούν, κι αυτος χτίζει ηγετικό προφίλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν δόθηκε εντολή σε μέσο ελεγχόμενο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να στηθεί σκευωρία ότι συζητά με την Νέα Δημοκρατία, προκειμένου αμέσως μετά ο κ. Βελόπουλος να τον διαγράψει…

Κύκλοι πάντως του κ. Σαράκη, αφού υπενθυμίζουν ότι και προεκλογικά το 2023 ο κ. Βελόπουλος έστησε κάτι ανάλογο με αναπόδεικτες, συκοφαντικές πληροφορίες, προς άλλο μέσο τότε, ώστε στη συνέχεια να διαγράψει τρείς εν ενεργεία βουλευτές του για να προλάβει να μοιράσει… τις έδρες τους, σπιλώνοντάς τους κιόλας για υπόγειες παράνομες -οικονομικές- συναλλαγές με την ΝΔ, τώρα «χτυπά» με την ίδια μεθοδολογία και τον Σαράκη.

Οι ίδιοι κύκλοι του γνωστού ποινικολόγου σημειώνουν ότι διαθέτει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να διαφυλάξει την υπόληψη του και προσφεύγει στη δικαιοσύνη για «κακουργηματική εκβίαση σε βάρος του».

«Τριγμοί» στο κόμμα Βελόπουλου–Γιατί θα «συρθούν» στα δικαστήρια με Σαράκη