Άλλοι 17 υποψήφιοι σύμβουλοι με τον Βασίλη Αϊβαλή και την παράταξή «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»

Άλλους δεκαεπτά υποψήφιους συμβούλους ανακοινώνει η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.
«Η παράταξη ενισχύεται καθημερινά με υποψηφίους από όλες τις περιοχές της Πάτρας και από όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους. Αγκαλιάζουμε όλους τους Πατρινούς χωρίς εξαιρέσεις και περιχαρακώσεις και προχωράμε μαζί για να κάνουμε πράξη την έξοδο της πόλης από την εσωστρέφεια και την ανακύκλωση των αδιεξόδων. Πάμε να κάνουμε την Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» αναφέρει ο Βασίλης Αϊβαλής καλωσορίζοντας τους νέους υποψήφιους.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ
Η Αριστέα Αθανασοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Έχει μεγαλώσει στην περιοχή της Κρήνης όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.

ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ
Ο Φιλοποίμην (Μάκης) Αλεβίζος γεννήθηκε το 1956 στις Δάφνες Αιγίου, πήγε σχολείο στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Πατρών και φοίτησε στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως φοιτητής ήταν μέλος του Ρήγα Φεραίου, του ΚΚΕ Εσωτερικού. Αργότερα έγινε μέλος του Συνασπισμού και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος των ΣΥΝΕΚ και είχε εκλεγεί σαν εκπρόσωπος των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αχαΐας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας. Διατηρούσε Φροντιστήρια Μ. Ε. και από το 1999 είναι καθηγητής Μαθηματικών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.

ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο Νικόλας Βανταράκης γεννήθηκε το 1983 στην Πάτρα και κατοικεί μόνιμα στο Μονοδένδρι Βραχναιΐκων Πατρών. Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Τσάλτα-Αυθίνου και έχουν δυο παιδιά. Σπούδασε στο Δημόσιο ΙΕΚ Πατρών στο Τμήμα διοικητικού και οικονομικού στελέχους. Εργάζεται και δραστηριοποιείται στην Πάτρα ως ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης (γραφεία τελετών Βανταράκης και πατραϊκή φερετροποιία) μαζί με τον αδελφό του Ιωάννη Βανταράκη. ‘Έχει διετελέσει πρόεδρος δυτικής Ελλάδος της ένωσης λειτουργών γραφείων τελετών Ελλάδος.

ΒΑΡΗ ΜΥΡΣΙΝΗ
Η Μυρσίνη Βαρή γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979. Είναι επαγγελματίας μαγείρισσα, εργαζόμενη μητέρα μιας κόρης και κατοικεί στο κέντρο της πόλης.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος γεννήθηκε και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι μηχανικός αυτοκινήτων στην επιχείρηση “Φρένα ο Κοντος». Έχει  δύο παιδιά και δυο εγγόνια.
ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΕΛΕΝΗ
Η Ελένη Καραδήμα έχει γεννηθεί στη Λακκόπετρα Αχαΐας και είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος. Είχε εργαστεί στη φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

ΚΟΡΔΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Η Σταυρούλα Κορδέλλα είναι Δρ. Περιβαλλοντολόγος – Ωκεανογράφος με πτυχίο από το Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Ωκεανογραφία, και διδακτορικό στις διαφυγές ρευστών από τον θαλάσσιο πυθμένα της Δυτικής Ελλάδας, από το Τμήμα Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας, Τμήματος Γεωλογίας, Πανεπιστημίου Πατρών, από το 2009 έως το 2022 και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα θαλάσσια γεωφυσικά, γεωχημικά, γεωτεχνικά, περιβαλλοντικά και γεωαρχαιολογικά projects.  Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν πολλαπλά θέματα που σχετίζονται με την υποβρύχια εξερεύνηση τα οποία αντικατοπτρίζονται στις δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες της. Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν τις υποθαλάσσιες διαφυγές φυσικού αερίου, τη γεωχημεία αερίων (μεθάνιο), την υποξία/ανοξία θαλασσινού νερού, τη θαλάσσια γεωαρχαιολογία, τη θαλάσσια γεωλογία και τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος από απορρίμματα.
Επιπλέον, έχει εργαστεί στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ως project manager και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ανακτορίου ως εκπαιδευτικός.
Έχει εργαστεί εκτεταμένα στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ κοινό όλων των ηλικιών, με στόχο την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και έχει ασχοληθεί με την μη τυπική μάθηση και την επιστήμη των πολιτών. Έχει υλοποιήσει εθελοντικά εκατοντάδες παρουσιάσεις στο ευρύ κοινό και σε μαθητές/ήτριες για την αξία, διαφύλαξη και έρευνα του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Από το 2022 είναι μέλος και εργαζόμενη του Κέντρου διαχείρισης έμφυλων ανισοτήτων “Εριφύλη” ως υπεύθυνη συντονισμού προγραμμάτων, και επιπλέον συνδυάζοντας τη γυναικεία ενδυνάμωση με την ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων.

ΚΟΖΙΩΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γιάννης Κοζιώρης είναι γεννημένος στα Βραχναίικα το 1954 και μένει στο Μονοδένδρι. Είναι παντρεμένος με την Άννα Μπαλάση και έχoυν δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος ΚΑΤΕΕ και συνταξιούχος ΟΤΕ. Ασχολείται με τα κοινά πολλά χρόνια.
Έχει υπηρετήσει τον πρ. Δήμο Βραχναιίκων από το 1999 μέχρι το 2010 και από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος στην Κοινότητα Μονοδενδρίου.
Έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό μέσα από το Διαγόρα Βραχναιίκων και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας από το 1983 μέχρι το 2012. Είναι επίσης Πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βραχναιίκων από το 2012 μέχρι σήμερα.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Η Ελένη Κυριακοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Χρηματοοικονομική Τραπεζική και Λογιστική». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός (καθηγήτρια μαθηματικών) σε δημόσια σχολεία. Από το 2019 είναι εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος στην Κοινότητα Μονοδενδρίου Πατρών.

ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Η Παναγιώτα (Νότα) Μελισσαροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων. Υπήρξε επανειλημμένως μέλος του Δ.Σ. της Μαθηματικής Εταιρείας, Παράρτημα Πάτρας.
Για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική σπουδών.
Σήμερα είναι διοικητικό στέλεχος εμπορικής και τεχνικής εταιρείας στην Αχαΐα. Με τα κοινά έχει ασχοληθεί από τα φοιτητικά της χρόνια και από το 2012 δραστηριοποιείται πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
Ο Ηλίας Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1971. Είναι μηχανικός αυτοκινήτων και έχει μία κόρη, την Ευγενία. Είναι ενεργό μέλος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών, του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΕΝ ΠΛΩ και τις Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Η Παναγιώτα (Τούλα) Μπαϊρακτάρη είναι πτυχιούχος Λογιστικής (ΑΤΕΙ), πρώην προϊσταμένη Διοικητικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Είναι εκλεγμένη σύμβουλος στο Ανατολικό Διαμέρισμα με την παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, τέως αντιπρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περιβόλας, μέλος Συλλόγου Περιοχής Περιβάλλοντος Υγείας, Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και μέλος Συντονιστικής Επιτροπής για την δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Μπαϊρακτάρη και πολύτεκνη μητέρα πέντε παιδιών.

ΜΠΑΝΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Δημήτρης Μπάντιος γεννήθηκε στη Γαστούνη Ηλείας και για μεγάλο χρονικό διάστημα έζησε στη Ζαχάρω Ηλείας. Από το 1994 κατοικεί μόνιμα στην Παραλία Πατρών. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Νικολακοπούλου (εκπαιδευτικό) και έχει δύο παιδιά. Είναι δάσκαλος και υπηρετεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών. Στο ίδιο Σχολείο έχει ασκήσει τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή και του Διευθυντή την τελευταία δεκαπενταετία. Είχε εκλεγεί το 2006 Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Παραλίας με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον της Παραλίας.
Έθεσε υποψηφιότητα ως Περιφερειακός Σύμβουλος στις δύο προηγούμενες περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ». Υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο των Δασκάλων και των Δημοσίων Υπαλλήλων για 35 περίπου χρόνια και είχε εκλεγεί μέλος σε Δ. Σ. συλλόγων των εκπαιδευτικών κυρίως του Νομού Ηλείας. Είχε εκλεγεί μέλος της Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αχαΐας την περίοδο 2007-2010 και 2012-2014. Δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» που έχει έδρα στην Παραλία Πατρών και έχει εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Παραλίας και μαζί με τους συμπολίτες του προσπάθησε για να βελτιωθούν οι απαράδεκτες, για όλη την περιοχή, συνθήκες λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), παράρτημα Δυτ. Ελλάδος. Είχε εκλεγεί στη θέση του γραμματέα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Παραλίας.

ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Ο Γεράσιμος Ντάβαρης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1974. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Γκλαβά και έχουν μια κόρη. Η σχέση του με την Πάτρα ξεκίνησε το 1994 όπου έκανε και τα πρώτα θεατρικά του βήματα. Είναι επαγγελματίας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σπούδασε θέατρο στην σχολή Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας Γιώργου Κιμούλη και αφού δούλεψε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, επέστρεψε στην Πάτρα το 2009. Ίδρυσε το 2011 την θεατρική ομάδα ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ και τον ομώνυμο χώρο προσπαθώντας να συμβάλει στην θεατρική και πολιτισμική αναβάθμιση της Πάτρας με όραμα να ξαναβρεί η πόλη μας την παλιά πολιτιστική της αίγλη. Το 2018 ίδρυσε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΊΟ όπου δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά μέχρι σήμερα, παραμένοντας πιστός στο όραμα για μια Πάτρα που θα ξαναβρεί τον μητροπολιτικό της ρόλο και μέσα από τον τομέα του πολιτισμού.

ΠΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Δημήτριος Πέττας γεννήθηκε στην Πάτρα και κατοικεί στην περιοχή του Γλαύκου. Διατηρεί κατάστημα αγροτικών εφοδίων πλησίον του κολυμβητηρίου «ΠΕΠΑΝΟΣ».

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης σπούδασε στο ΤΕΙ Πάτρας στο τμήμα μηχανολογίας. Τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται ως τεχνικός και υπεύθυνος πωλήσεων σε μεγάλες εταιρείες δομικών υλικών με περιοχές δραστηριοποίησης Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησο – Ιόνια. Είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

ΤΟΥΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο Νίκος Τούμπας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1953. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Γυμνάσιο «ΝΗΡΕΑΣ». Εργάστηκε στον επισιτισμό από 17 ετών, με σπουδές σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Μετά τη μεταπολίτευση ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα της ΠΑΣΚΕ επισιτισμού με συμμετοχή στο προεδρείο της εκτελεστικής επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Πάτρας την περίοδο 1978-1996.