Άνθρωποι & Υπεράνθρωποι, μια ιστορία από το μέλλον

Το μέλλον…..
Ποιο μέλλον? Το δικό μας? ΟΧΙ. Των παιδιών μας? ΙΣΩΣ ΟΧΙ. Των εγγονιών μας? ΝΑΙ….κάπου στον μέλλον λοιπόν, κάπου το 2100 …..

Ξέρετε το έμβρυο είναι υγιές, αλλά διαγνώσαμε ότι σε κάποια στιγμή τις ενήλικης ζωής του θα εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη, αλλά μην ανησυχείτε είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο αυτό με τη σημερινή τεχνολογία. Το μόνο που θα χρειασθεί, είναι να ενσωματωθεί ένας αισθητήρας ινσουλίνης στο ID CHIP, που θα εμφυτευτεί στο μωρό (περίπου στη ηλικία του ενός έτους) και όταν η φυσική εκροή της ινσουλίνης θα είναι αδύνατη, τότε ο αισθητήρας θα εκχύει τεχνητά ινσουλίνη στον οργανισμό ακριβώς στην ώρα και στην ποσότητα που πρέπει.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο οργανισμός θα λειτουργεί υπέροχα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Άλλωστε όλες αυτές οι τεχνητές διεργασίες θα είναι «ορατές» σε πραγματικό χρόνο από προηγμένο λογισμικό παρακολούθησης σε cloud περιβάλλον. Και πόσο θα κοστίσει γιατρέ, ρωτούν με αγωνία οι μελλοντικοί γονείς, του έτους 2100?

Κοστίζει 10000€ περίπου και ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξετε με τη προϋπόθεση πως έχετε εγκαταστήσει το ID CHIP, στο οποίο είναι περασμένα τα προσωπικά στοιχεία του βρέφους. Όπως ήδη γνωρίζετε, το ID CHIP είναι επεκτάσιμο by default και πάνω του μπορούν να εγκατασταθούν κάθε λογής «αισθητήρες υγείας».

Βεβαίως έχετε και την επιλογή να μην χρησιμοποιήσετε την εν λόγω μέθοδο, να μην βάλετε καν ID CHIP και σε αυτήν την περίπτωση θα αντιμετωπίσετε την ασθένεια όπως την αντιμετώπιζαν οι προγονοί μας κάπου στο 2000, με τον παραδοσιακό απαρχαιωμένο πλέον τρόπο, ο οποίος βεβαίως μπορεί να σας αφήσει και κάποια προβλήματα υγείας, ενώ η μέθοδος που σας περιγράφω ,εγγυάται την υγεία του βρέφους σας εφ’ όρου ζωής και για την πάθηση βεβαίως που συζητάμε.

Σας φαντάζουν περίεργα όλα αυτά? Και όμως αυτό θα συμβαίνει σε μερικές δεκάδες χρόνια από σήμερα. Τα ρομπότ θα είναι παντού, οι άνθρωποι θα έχουν αρχίσει να «εξελίσσονται-μεταλλάσσονται» με μηχανικά – τεχνητά εμφυτεύματα. Σε κάποιο βαθμό, τα όρια μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα γίνουν θολά. Στην ιατρική θα αρχίσουν- έχουν  ήδη αρχίσει – να χρησιμοποιούνται τεχνητά όργανα και κάποια στιγμή αυτά θα έχουν αυτοτελή νοημοσύνη. Νανορομπότ θα «ταξιδεύουν» βαθιά μέσα στο ανθρώπινο σώμα για την έκχυση φαρμάκων σε ασθενή κύτταρα ή για την εκτέλεση μικροχειρουργικών επεμβάσεων.

Ειδικά εγκατεστημένοι αισθητήρες θα παρακολουθούν την υγεία των ανθρώπων και θα μεταφέρουν τα ευρήματα τους στο Cloud όπου θα έχουν πρόσβαση οι γιατροί. Όλα τα παραπάνω θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο ανθρώπινο είδος, με πρώτη και καλύτερη τη σημαντική αύξηση του προσδόκιμου της ζωής.

Πριν από σήμερα η τελευταία μεγάλη εξέλιξη του ανθρώπινου είδους επιτελέστηκε περίπου 400.000 με 250.000 χρόνια πριν με την κυριαρχία του «Homo». Η κυρίαρχη άποψη στον επιστημονικό χώρο σχετικά με την καταγωγή των ανατομικά σύγχρονων ανθρώπων ονομάζεται & Πέρα από την Αφρική& (Out of Africa) και υποστηρίζει πως ο Homo sapiens εξελίχτηκε στην Αφρική και μετακινήθηκε στις γύρω ηπείρους περίπου 50.000 με 100.000 χρόνια πριν, αντικαθιστώντας τους πληθυσμούς του Homo erectus στην Ασία και του Homo neanderthalensis στην Ευρώπη.

Στις μέρες μας και στο κοντινό μέλλον που ακολουθεί, θα γίνει μια ακόμη ανθρώπινη εξέλιξη, ή ανθρωπογένεση, που θα σηματοδοτεί την απαρχή του ανθρώπου μηχανή. Ενός ανθρώπου που θα ζει περισσότερο, θα είναι πιο υγιής, πιο δυνατός, αλλά για πρώτη φορά στη ανθρώπινη εξέλιξη θα είναι λιγότερο άνθρωπος, με ίσως λιγότερο συναίσθημα, και περισσότερο τεχνητή λογική.

Εκείνοι που θα έχουν την οικονομική άνεση και θα μπορούν οικονομικά αλλά και κοινωνικά να υποστηρίξουν μια τέτοια μετάλλαξη θα δημιουργήσουν τον «Υπεράνθρωπο» ή «Μετάνθρωπο» ή όπως θέλει μπορεί να τον ονομάσει κανείς, ενώ οι υπόλοιποι θα εξακολουθούν να ζουν σε ένα άλλο μοτίβο (το σημερινό), και έτσι θα δημιουργηθούν δύο μεγάλες κατηγορίες ανθρωπίνων ειδών για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους.

Θα συμβούν άραγε έτσι τα πράγματα? Είναι ο «Υπεράνθρωπος» ή «Μετάνθρωπος» το μέλλον του σημερινού ανθρώπου?
Ας περιμένουμε το 2100 και θα δούμε…Μιχάλης Κ.Κίντζιος

Who is who
O Μιχάλης Κίντζιος ( C.E.O. Cloud-U Telecoms, www.cloudu.gr ) είναι Επιχειρηματίας, που
επιχειρεί με μεγάλη επιτυχία στον τομέα του business Development και του σχεδιασμού – υλοποίηση λύσεων προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών σε μεγάλους επιχειρησιακούς και εταιρικούς οργανισμούς.