Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2023: Παράσταση-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου οργανώνει περιοδεία παρουσιάζοντας την παράσταση: «ΜΙΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ», αποσπάσματα από το έργο «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» της ΕΛΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και «ΕΞΟΔΟΣ»  του ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

H παράσταση δίνεται σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας στις 9:30 το βράδυ, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ 2023.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόκειται για ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών που δίνουν μέσα από τις αφηγήσεις τους την δική τους πνοή στην ιστορία. Οι αφηγήσεις αυτές έχουν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.

 

Σκηνοθεσία:

ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ / ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

Παίζουν:

ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΝΤΙΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΑ.