Επετειακή εκδήλωση προς τιμήν της Καλλιρρόης Παρρέν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στη Διακίδειο Σχολή Λαού

Σας περιμένουμε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, ώρα 7.00 μ.μ. στη Διακίδειο Σχολή Λαού (Κανάρη 58,Πάτρα), στην εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών προς τιμήν της ιδρύτριας του Λυκείου των Ελληνίδων, της ρεθυμνιώτισσας Καλλιρρόης Παρρέν.

Με αφορμή την 84η επέτειο από τον θάνατό (15 Ιανουαρίου 1940), θα συστήσουμε την Καλλιρρόη Παρρέν στο ευρύ κοινό όχι μόνο ως την πρώτη ελληνίδα δημοσιογράφο, εκδότρια και πρωτοπόρο φεμινίστρια, αλλά και ως παράδειγμα ζωής και έργου. Παράδειγμα ανθρώπου που με μελέτη, κόπο και συνεργατικό πνεύμα υλοποίησε το όραμά της. Ένα όραμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Τιμώντας το έργο της, ειδικοί επιστήμονες αφενός θα αναλύσουν σύγχρονα θέματα αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αφετέρου θα αναφερθούν στον ιδιαίτερο ρόλο των αντρών και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμβάλουν, ώστε να συνυπάρχουμε αρμονικά σε μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και ευημερίας.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η ανάδειξη αυτών των θεμάτων είναι αναγκαία στο πλαίσιο της μεταβατικής και χαρακτηριζόμενης από κρίση αξιών και σχέσεων εποχής μας.

Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά να παρακολουθήσετε την εκδήλωση αυτή με μια σκέψη: «Βλέπουμε μόνο ότι ξέρουμε!»

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

(Ώρα προσέλευσης: 6.30μμ-Ώρα έναρξης: 7.00μμ)