Η Ιωάννα Ντούμπρου παρουσιάζει το νέο βιβλίο της «Αρκτικός» στο βιβλιοπωλείο Little Tree Books and Coffee στην Αθήνα

Το Little Tree Books and Coffee και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 20:00 στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιωάννας Ντούμπρου “Αρκτικός”

Με την Ιωάννα Ντούμπρου θα συνομιλήσει ο πολιτιστικός συντάκτης και συγγραφέας Νίκος Κουρμουλής.

Little Tree Books and Coffee
Καβαλλότι 2, Ακρόπολη
Τηλ.: 210.9243762

Διαβάστε περισσότερα στο Facebook event εδώ.

Βρείτε το βιβλίο εδώ και σε e-book εδώ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια γυναίκα και ένας άντρας, αγαπημένο ζευγάρι, αν και φαινομενικά αταίριαστο, αποφασίζουν στα εβδομήντα τους ένα ταξίδι με πυρηνικό παγοθραυστικό στον Αρκτικό Κύκλο.
Η κεντρική ηρωίδα και αφηγήτρια της ιστορίας, μας παίρνει μαζί της στο πλοίο και μας ξεναγεί στον κόσμο της — στην έρημο, στην Αγία Πετρούπολη, μέσα στο μυαλό ενός γορίλλα. Μας συστήνει το ιδιότυπο «μουσείο του εαυτού» της, όσα την έχουν διαμορφώσει με τρόπο που η απόλυτη αξία της ζωής να είναι για εκείνη η εξερεύνηση. Μαθήματα γεωγραφίας και μαγικές λέξεις, κανιβαλισμός και μπάμπουσκες, ένας ζωολογικός κήπος δίχως κάγκελα στους κινούμενους πάγους, η ερμηνεία των ονείρων υπό την επίδραση του φωτός του μεσονυκτίου, τα πάντα επιβεβαιώνουν για την ηρωίδα ότι το να υπάρχεις είναι ένα θαύμα.
Όταν το παγοθραυστικό φτάνει στην κορυφή του κόσμου, η γυναίκα κάνει ένα λάθος που μπορεί να της στοιχίσει ακριβά. Υπάρχει άραγε κάτι που μπορεί να τη σώσει;