Η Τανιμανίδου Στεφανία, γεννήθηκε το 1985 στην Θεσσαλονίκη, από γονείς Ποντιακής και Θρακικής καταγωγής. Πατέρας της είναι ο Οδοντίατρος, τ. Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. τ. Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», Γεώργιος Τανιμανίδης και μητέρα της η Στεφανία Μηλούση πρώην στέλεχος του Ο.Τ.Ε.
Είναι παντρεμένη και με το σύζυγο της διατηρεί εδώ και δέκα χρόνια, λογιστικό γραφείο, έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, που σήμερα είναι (9) και (5) χρονών. Είναι πτυχιούχος οικονομικών από το Α.Π.Θ. με Master στα τραπεζικά και τα χρηματοοικονομικά.
Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το (2010-2023) και είχε την τιμή να είμαι εντεταλμένη σύμβουλος οικονομικών, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αντιδήμαρχος Αποδήμου Ελληνισμού και Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Υ.Α.Θ., με βασικό στόχο τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του νερού της Θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, του θεσμού του Συναπαντήματος Ποντιακής Νεολαίας, που εδώ και 25 χρόνια, πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή 500 νέων Ποντιακής καταγωγής, στα υψώματα της “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ“.
Με την παρουσία της (14) χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχοντας διατελέσει πρόεδρος νομικών προσώπων, εντεταλμένη σύμβουλος και αντιδήμαρχος και έχοντας καθημερινή επικοινωνία με τους συμπολίτες της, έχει παράξει έργο, έχει την εμπειρία και τις γνώσεις, ώστε να ενισχύσει με την παρουσία της το ψηφοδέλτιο του κινήματός .
Η απόφαση να συμμετέχει στο ευρώψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έγινε με γνώμονα να συμβάλλει και αυτή με τις δυνάμεις της, ώστε ο πολιτικός λόγος του κινήματος , στα πλαίσια και της ομάδας των ευρωστοσιαλιστών, να οδηγήσει την Ευρώπη σε έναν και μόνο βηματισμό, τον δικό της ευρωπαϊκό βηματισμό, με δική της ουσιαστική ταυτότητα, ισχυρή στο παγκόσμιο στερέωμα.
Μία Ευρώπη πραγματικά ενωμένη με επωφελείς συμμαχίες και συμφωνίες σε έναν κόσμο με ραγδαίες αλλαγές.
Μία Ευρώπη που θα επενδύσει στους νέους ανθρώπους, στην καινοτομία στα θέματα της τεχνικής νοημοσύνης, το περιβάλλον, τα οποία θα αλλάξουν άρδην τη ζωή μας.
Με δημόσια τάξη, ασφάλεια και ηρεμία, ισχυρή ευρωπαϊκή άμυνα που θα ενισχύσει την πατρίδα μας, που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες, έναν επιθετικό και απρόβλεπτο γείτονα, παράλληλα και με τη διασφάλιση της επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος. Της Κύπρου, που 50 χρόνια μετά την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στο νησί, έχει ακόμα μέρος ευρωπαϊκής γης της, υπό κατοχή.
Όπως χαρακτηριστικά λέει ονειρεύεται να αγωνιστεί μαζί με όλους, να δημιουργήσει για όλους τους λαούς στην Ευρώπη, μια ισότιμα και δίκαια ανεπτυγμένα, πολυκεντρική περιφερειακή οργανωτική συγκρότηση, όπου θα συναντώνται δημιουργικά ο Πολιτισμός, η Ιστορία και οι Παραδόσεις των λαών που την συγκροτούν.
Μια Ευρώπη, που οι χώρες που την συγκροτούν, θα εφαρμόσουν στην πράξη τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αφού πολιτισμός δεν είναι μονό τα αγάλματα και τα μουσεία, είναι η καθημερινότητα, ο τρόπος και η ποιότητα της ζωής των πολιτών και κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι πρωτίστως και ο Ελληνικός.
Γιατί πιστεύει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, “έτσι μπορούμε να δείξουμε έναν άλλο δρόμο, που θα αποτελεί πρότυπο δημοκρατίας για όλους και θα στηρίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Αδελφοσύνης, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, του Σεβασμού στην διαφορετικότητα.
Ως Ελληνίδα ποντιακής καταγωγής, θεωρώ ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές πρέπει να προωθήσουν το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στην διεθνοποίησή του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, για να ενταχθεί στην ατζέντα των θεμάτων του, ως Ευρωπαϊκό ζήτημα.
Ως συνέχεια της απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που το 1994, ύστερα από πολύχρονους αγώνες των Ποντιακών Ομοσπονδιών και των σωματείων μας, με ομόφωνη απόφαση η Βουλή των Ελλήνων, μετά από πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, πέτυχαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της”.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ Γ. ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ 14-04-2024
τηλ. +30 697 6655601.
mail. [email protected]