Για αποδυνάμωση της δύναμης στο Κέντρο Κράτησης Πάτρας κάνει λόγο σε καταγγελία της η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Πάτρας, που μεταξύ άλλων, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά της, για τις αναίτιες αποσπάσεις δύο συναδέλφων στην Κόρινθο, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση του Καταστήματος της Πάτρας, με απρόσμενες, όπως επισημαίνει, συνέπειες.
«Δεν έχουμε γιατρό, δεν έχουμε ψυχίατρο, δεν έχουμε νοσηλευτές, ο ΟΚΑΝΑ υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ψυχιάτρου, με την δύναμη των κρατουμένων να φτάνει τα 630 άτομα, εκ των οποίων, στους μισούς και πλέον, χορηγείται ψυχιατρική αγωγή και με προγράμματα ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΣΔΕ, να είναι σε πλήρη λειτουργία».

Η Ένωση απαιτεί, έστω και την τελευταία στιγμή, να ανακληθούν οι αποσπάσεις, για να επανέλθει η ηρεμία, αφού όπως επισημαίνει, σε πολλές περιπτώσεις μόλις δύο σωφρονιστικοί έχουν στην επίβλεψή τους 150 κρατούμενους, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό που καθημερινά αυξάνονται.

