Κατσανιώτης: 600.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση σε Πάτρα και Δυτ. Αχαΐα για τις πλημμύρες

Έκτακτη χρηματοδότηση 600.000 ευρώ θα λάβουν οι Δήμοι Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας από το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση αντιμετώπιση  των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η υπογραφή της απόφασης έρχεται μετά τις συνεχείς επαφές του Υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών καταγραφής και της άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αχαΐα.

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε για την εξέλιξη:

«Η έκτακτη χρηματοδότηση των πληγέντων Δήμων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας. Η κυβέρνησή μας ανέλαβε άμεσα το χρέος της και υπογράφηκε η απόφαση για την στήριξη του Δήμου Πατρέων με 250.000 ευρώ και του Δήμου Δυτικής Αχαϊας με 350.000 ευρώ” και πρόσθεσε:

“Ο Πρωθυπουργός και οι συνάδελφοι υπουργοί εργαζόμαστε ώστε οι αποζημιώσεις στους πληγέντες συμπολίτες να δοθούν γρήγορα, δίκαια και χωρίς γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Παρακολουθούμε το θέμα σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς καθώς μένουν ακόμα αρκετά να κάνουμε για τον τόπο μας».