Λευτέρης Πετρούνιας: Για 6η φορά πρωταθλητής Ευρώπης

Ο “Μίδας των κρίκων”

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, παραχώρησε δηλώσεις, τονίζοντας τη δύναμη που του έδωσαν οι κόρες του Ο Λευτέρης Πετρούνιας, αμέσως μετά την ανάδειξή του ως πρωταθλητή Ευρώπης για 6η φορά στην καριέρα του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μόναχο, μίλησε στους διοργανωτές σχετικά με την τεράστια επιτυχία του. Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής μίλησε για την έξτρα δύναμη που πήρε από τις κόρες του που τον είδαν να αγωνίζεται για πρώτη φορά από κοντά, αλλά και για την ικανοποίηση που μετά από τους τραυματισμούς του επέστρεψε στους τίτλους.

Αυτό που κατέκτησε στο Μόναχο ήταν με διαφορά το πιο δύσκολο χρυσό. Ο λόγος; Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πια 32 ετών και όπως δήλωσε και ο ίδιος συναγωνίστηκε έξι νεαρότερους αθλητές. Την ίδια ώρα ο Λευτέρης Πετρούνιας προέρχεται πια από δύο χειρουργεία στους ώμους, το ένα από τα δύο πιο μέρη του σώματός του που δέχονται την μεγαλύτερη καταπόνηση κατά τη διάρκεια του προγράμματός του (το άλλο είναι τα πόδια του τα οποία δέχονται τεράστια πίεση κατά την έξοδο του προγράμματος).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας την Κυριακή (21/08) αγωνίστηκε στον δέκατο ευρωπαϊκό τελικό του. Ο συγκεκριμένος αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος εάν δεν είχαν μεσολαβήσει τα δύο χειρουργεία και ο κορονοϊός. Σε αυτούς τους δέκα τελικούς ο Λευτέρης Πετρούνιας μετρά επτά μετάλλια (έξι χρυσά και ένα χάλκινο). Μάλιστα και το πρώτο του μετάλλιο ήρθε εκ νέου σε γερμανικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Βερολίνο το 2011. Από εκείνο το μετάλλιο μέχρι και σήμερα μετρά δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα, επτά σε ευρωπαϊκά, ένα σε ευρωπαϊκού αγώνες και ένα σε μεσογειακούς. Σύνολο 14 μεταλλίων σε έντεκα χρόνια, από τα οποία τα δώδεκα είναι χρυσά. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δυναστείες που έχει δημιουργήσει ποτέ κάποιος αθλητής.

Το κοντέρ μέχρι τώρα έχει γράψει πέντε μετάλλια στο στίβο, τέσσερα στην κωπηλασία, τρία στην κολύμβηση και από ένα σε καλλιτεχνική κολύμβηση και γυμναστική. Σύνολο; Δεκατέσσερα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα σε δέκα ημέρες.