ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΒΕΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Με εξαιρετικές επιτυχίες στις… βαλίτσες της επιστρέφει η αποστολή της Πάτρας από το Κόβεντρι της Αγγλίας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες του 2022.

Η Πατρινή αποστολή αποτελείτο από 8 αθλητές ποδοσφαίρου και 7 στίβου, ενώ συνοδοί προπονητές ήταν ο προπονητής ποδοσφαίρου Βασίλης Μπιρλής και στίβου η Λυμπεράτου Ολυμπία και Βασίλης Σουβαλιώτης, με αρχηγό της αθλητικής αποστολής τον Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο. Επικεφαλής της αποστολής της πόλης ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, ενώ συμμετείχε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα η Δική μας Πόλη» Νίκος Τζανάκος, υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. των ICG. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συγχαίρει τα παιδιά της πόλης μας, προπονητές και Συλλόγους, που πήραν μέρος στους, για τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους και με τις σημαντικές τους προκριματικές ημιτελικές και τελικές νίκες, εκπροσώπησαν επάξια τον Δήμο μας στους Αγώνες.

Στο στίβο ο Γιάννης Μητρόπουλος αθλητής του Αρίωνα με προπονητή τον Κώστα Μπούσια ήρθε πρώτος στον τελικό του μήκους με επίδοση 6,32 μ. Η Μυρτώ Βαλαχά αθλήτρια του Πέλοπα με προπονήτρια την Ολυμπία Λυμπεράτου, ήρθε πρώτη στον τελικό των 800 μ. με επίδοση 2 λεπτά και
14 δεύτερα
Η Ειρήνη Ταντάρου αθλήτρια του Άκρος με προπονητή τον Γιάννη Δάγκογλου κατέλαβε την 6 η θέση στον τελικό των 800 μ. με επίδοση 2.24.98 κάνοντας ατομικό ρεκόρ.
Η μικτή στη σκυτάλη 4χ100 με αθλητές τους: Ασημίνα Κέννεντυ – Καρλή, Γιάννη Μητρόπουλο, Ιζαμπέλα Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, κατέλαβε την 6 η θέση στον τελικό με
επίδοση 49.12.

Στο ποδόσφαιρο η ομάδα του Συλλόγου «Κώστας Δαβουρλής» με προπονητές τον Βασίλη Μπιρλή και Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο κατέλαβε την 3 η θέση στον μικρό τελικό με εξαιρετικές εμφανίσεις.  Συγχαρητήρια σε ολόκληρη την αποστολή και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα παιδιά μας για τη συνέχεια των αθλητικών τους δραστηριοτήτων. Ο Δήμος Πατρέων έχει μακρά παράδοση στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων, έχει διοργανώσει με επιτυχία τους αγώνες αυτούς το 2003 και η Πάτρα είναι μία από τις 39 πόλεις του κόσμου που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους.