«Ο χρόνος που απομένει». H μελέτη του Π. Καρώνη παρουσιάζεται στο Mosaic

Το βιβλίο του Παναγιώτη Καρώνη «Ο χρόνος που απομένει / Αχιλλέας: ένα πορτρέτο» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι» στο Mosaic Hub (Ερμού 112, Μαρκάτο) στην Πάτρα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, στις 8.00 μ.μ. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν μαζί με τον συγγραφέα η Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος, Δρ. κοινωνιολογίας και η Μαίρη Σιδηρά, φιλόλογος.

Στη μελέτη του Καρώνη παρακολουθούμε μέσα στο τραγούδι της Ιλιάδας βήμα-βήμα την πορεία του Αχιλλέα προς την αποδοχή της θνητότητάς του, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν μας τον διάλογο του Ομήρου με τις Μούσες, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται από τον πρώτο κιόλας στίχο, αφού ως «τυφλός» σε αυτές έχει εμπιστοσύνη, γιατί αυτές τα έχουν «δει» όλα και αυτές είναι που τα διηγούνται, όχι μόνο τα πεπραγμένα, αλλά και τα μελλούμενα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο συγγραφέας «Δεν υπάρχει ήρωας -σε παγκόσμιο επίπεδο- που να γνωρίζει τον επικείμενο θάνατό του και να μην κάνει κάτι προκειμένου να ξεφύγει από τα καλοπλεγμένα, γερά του δίχτυα.

Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεστάνη της Αρχαίας Μαντινείας της Αρκαδίας. Παρακολούθησε ένα πενταετή κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας με δάσκαλο το Θανάση Μακρή και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη και διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα Δίγκα.

Έχει υπογράψει σκηνικά για το θέατρο. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων και αφίσες. Άρθρα του για τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Το βιβλίο «Ο χρόνος που απομένει» είναι η ένατη μελέτη του που κυκλοφορεί από το Δόντι, απ' όπου έχουν εκδοθεί επίσης και πέντε βιβλία σε δική του εικονογράφηση.