Παρουσίαση του Ημιαυτόνομου Σωστικού Μέσου C3PO από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου 2024, η παρουσίαση του καινοτόμου ημιαυτόνομου μέσου C3PO (Combined Poseidon’s Patras Protection Operator) στο Βόρειο Λιμάνι της Πάτρας. Η εκδήλωση περιελάμβανε προσομοίωση διάσωσης ανθρώπου στη θάλασσα μεταξύ Αγίου Νικολάου και Άστιγγος, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του υπερσύγχρονου αυτού μέσου στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Το “C3PO” είναι ένα ημιαυτόνομο σωστικό μέσο, σχεδιασμένο να προσφέρει άμεση και αποτελεσματική βοήθεια σε περιπτώσεις ανάγκης στη θάλασσα. Η παρουσίαση περιλάμβανε ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων του συστήματος, με το “C3PO” να διασώζει έναν ναυαγό σε κίνδυνο, επιδεικνύοντας την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, κ. Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος, τόνισε τη σημασία της χρήσης καινοτόμων μέσων και της αξιοποίησης της τεχνολογίας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας στη θάλασσα και το C3PO αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η Πάτρα αποτελεί το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου που θα αξιοποιήσει αυτή την τεχνολογία.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει σε σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες του και ενισχύοντας την ασφάλεια και την προστασία στο λιμάνι της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών ευχαριστεί όλες και όλους, όσες και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.