Στα άδυτα της λεξαριθμικής νοημοσύνης!
Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος εμβαθύνει από πολλές απόψεις στα άδυτα της λεξαριθμικής νοημοσύνης! Δύσκολες έννοιες και πραγματικά για όσους τον έχουν ακούσει σε συνεντεύξεις του,το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς καταλαβαίνουμε εύκολα την σχέση της ελληνικής γλώσσας και τον αριθμών και τον μαθηματικών!
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου
Κύριε Αργυρόπουλε, τί σημαίνει λεξάριθμος και τί είναι η λεξαριθμική θεωρία που μας λέτε και αλήθεια πόσο πολύπλοκη είναι τελικά;
«Γνωρίζουμε ότι για κάθε γράμμα του αρχαίου ελληνικού αλφαβήτου υπάρχει αντιστοιχία με ένα και μοναδικό θετικό ακέραιο αριθμό. Έτσι, το αριθμητικό άθροισμα των αριθμών που αντιστοιχούν στα γράμματα μίας λέξεως, ονομάζεται λεξάριθμος, ενώ στην αρχαία εποχή το ίδιο άθροισμα ονομαζόταν συνάριθμος. Η λεξαριθμική θεωρία, είναι μία θεωρία που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και προσπαθεί να αποδείξει ότι τα ισόψηφα λεκτικά έχουν κοινή εννοιολογική σχέση μεταξύ τους».
Πώς ξεκίνησε αυτή η ενασχόλησή σας και τί μπορούμε να πούμε για τα βιβλία που έχετε εκδόσεις ;
«Αυτή η ενασχόλησή μου με την ελληνική γλώσσα ξεκίνησε το 1983, όταν στο τέλος ενός βιβλίου μαθηματικών ανακάλυψα την αντιστοιχία μεταξύ των γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου και των αριθμών. Έτσι, από εκείνη την στιγμή, άρχισα να πειραματίζομαι με τα αθροίσματα των λέξεων και των φράσεων ανακαλύπτοντας σημαντικές ισοψηφίες όπως αυτή μεταξύ των λέξεων αριθμός, νόμος, ευθεία και μαθηματικά, αφού κάθε μία από αυτές τις λέξεις έχει ως λεξάριθμο τον αριθμό 430. Αυτή η ισοψηφία θέλει να τονίσει ότι ο αριθμός είναι ο νόμος του σύμπαντος και το εργαλείο λειτουργίας των μαθηματικών και ότι η ευθεία σχετίζεται άμεσα με την έννοια αριθμός, διότι γνωρίζουμε ότι όλοι οι πραγματικοί αριθμοί απεικονίζονται επάνω στην ευθεία των πραγματικών αριθμών. Πράγματι: Αριθμός = νόμος = μαθηματικά = ευθεία = 430».
Τί ρόλο έχει παίξει η Ελλάδα και ποιοί είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι που έχουν αναφερθεί στην λεξαριθμική απεικόνιση των λέξεων και των φράσεων;
«Η Ελλάδα έχει δώσει το φως στον κόσμο μέσα από τους φιλοσόφους της, αλλά και από τους μεγάλους μαθηματικούς, γεωμέτρες, αστρονόμους και μηχανικούς όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Ηράκλειτος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Πυθαγόρας, ο Ευκλείδης, ο Διόφαντος, ο Ερατοσθένης, ο Πτολεμαίος, ο Ήρων, ο Αρχιμήδης και πολλοί άλλοι. Ένας από αυτούς που έχουν αναφερθεί σχετικά με το θέμα των λεξαρίθμων είναι ο μεταπυθαγόρειος Ιάμβλιχος, ο οποίος στο έκτο κεφάλαιο του βιβλίου του με τίτλο «τα θεολογούμενα της αριθμητικής» αναφέρει την φράση «η συναρίθμησις του κόσμου ονόματος, εξακόσια εστίν». Από την λέξη συναρίθμησις, προκύπτει η λέξη συνάριθμος, η οποία χρησιμοποιείτο στην αρχαία εποχή».
Όλα αυτά που γράφετε και λέτε πως προκύπτουν; Μέσα από ποιά διαδικασία φτάνουμε σε αυτούς τους συσχετισμούς μεταξύ λέξεων και αριθμών και τί σημαίνουν αυτοί;
«Προκύπτουν από μελέτες αρκετών ετών και είναι καρποί μίας επίπονης και μακροχρόνιας έρευνας, η οποία έχει να παρουσιάσει παραδείγματα για κάθε επιστήμη. Για παράδειγμα γνωρίζουμε ότι στις εγκαταστάσεις του πασίγνωστου πυρηνικού εργαστηρίου ερευνών CERN της Ελβετίας, επιταχύνονται πρωτόνια σε αντίρροπες δέσμες με τελικό σκοπό την σύγκρουσή τους με ταχύτητες που προσεγγίζουν πάρα πολύ την ταχύτητα του φωτός. Από αυτές τις συγκρούσεις οι επιστήμονες μελετούν την δομή της ύλης και ανακαλύπτουν νέα σωματίδια όπως το μποζόνιον Χιγκς, το επονομαζόμενον σωματίδιον του θεού. Όμως, το πρωτόνιο είναι ένα σωματίδιο που αποτελείται μόνον από quark και επομένως είναι γνωστό με την ονομασία αδρόνιον. Το ερώτημα που τίθεται σε αυτό το σημείο, είναι πώς ο Έλλην λόγος γνωρίζει μέσα από την επόμενη ισοψηφία ότι αυτό θα συσχετίζεται με το κέντρο πυρηνικών ερευνών της Ελβετίας;
Σερν = αδρόνιον = 355
Το έτος 2008, μεταξύ άλλων είχα δημοσιεύσει στο πέμπτο βιβλίο μου την προηγούμενη ισοψηφία σχετικά με τον αριθμό 355, όπως και την επόμενη με τον αριθμό 725, η οποία συσχετίζει την λειτουργία του Σερν και το ραδιενεργόν στοιχείον ραδόνιον με τον σεισμό. Η λέξη ραδόνιον, είναι ένας αναγραμματισμός της λέξεως αδρόνιον.
Όμως, η στατιστική μας ενημερώνει ότι από τότε που ετέθη σε λειτουργία το CERN, τα σεισμικά φαινόμενα και οι σεισμικές δονήσεις έχουν ενταθεί και η συχνότητά τους έχει αυξηθεί. Επίσης από το 2021 έχει αποδειχθεί και πειραματικά ότι οι αυξημένες συγκεντρώσεις του ραδονίου σχετίζονται με διάφορες σεισμικές δονήσεις που εκδηλώνονται λίγο αργότερα και υπάρχουν σχετικές δημοσιεύσεις και με γνωστούς Έλληνες σεισμολόγους.
Επομένως, η λεξαριθμική θεωρία που προβάλει τους λογικούς συσχετισμούς μεταξύ των νοημάτων των ισοψήφων λέξεων και φράσεων, δικαιώνεται. Το σερν = Το αδρόνιον = το ραδόνιον = σεισμός = 725
Το γεγονός ότι η ανακάλυψη του σωματιδίου που ονομάσθηκε σωματίδιον του θεού θα γινόταν εκεί, είχε προβλεφθεί από το πέμπτο βιβλίο μου με τίτλον «Η προβλεπτικότης της Ελληνικής γλώσσης» το οποίον είχε εκδοθεί από τον Ιούνιο του 2008 μέσω της ισοψηφίας που ακολουθεί:
Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων = το σωματίδιον του Θεού = 3109
Τελικά για τα μαθηματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια επιστήμη με βαθύτερη σοφία και σε τί;
«Τα μαθηματικά είναι η επιστήμη των επιστημών, ενώ όπως είπε ο Γαλιλαίος
«τα μαθηματικά είναι το αλφάβητον με το οποίον ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν». Το φιλοσοφικό ρητό που έχω συνθέσει είναι ότι «η επιστήμη είναι ένα κτίριο με θεμέλια τα μαθηματικά». Τα μαθηματικά εμπεριέχουν κωδικοποιημένους τους νόμους του κόσμου και εκείνος που γνωρίζει καλά μαθηματικά, μπορεί να εννοήσει πολύ καλύτερα τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί το σύμπαν. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς τα μαθηματικά και τίποτε δεν μπορεί να αναλυθεί και να ερμηνευθεί χωρίς αυτά».
Βλέποντας πόσα παραδείγματα παραθέτετε, θα πει κανείς μα πως γίνεται αυτό και ότι οι αριθμοί τελικά κάτι θέλουν να μας πουν! Και τί νομίζετε ότι είναι αυτό;
«Είναι απλό. Οι αριθμοί θέλουν να πουν αυτό που μας είπε εδώ και δυόμισι χιλιετίες ο διδάσκαλος και μύστης Πυθαγόρας. «Το γαρ σοφότατον των όντων εστίν ο αριθμός».
Τι σημαίνει μαθηματική δομή της Ελληνικής γλώσσης που ετοιμάζετε και σχετικό βιβλίο;
«Σημαίνει άμεση σχέση μεταξύ μαθηματικών και γλωσσολογίας. Η μαθηματική δομή όπως και η νοημοσύνη της Ελληνικής γλώσσας, αναλύονται και περιγράφονται πολύ καλά μέσα στα ένδεκα βιβλία μου. Το νέο μου βιβλίο μεταξύ άλλων θα περιέχει και τις αποδείξεις μέσω των μαθηματικών για το γεγονός ότι η λεξαριθμική θεωρία έχει επιστημονική βάση».
Τι είναι η ελληνική γλώσσα ειδικότερα;
«Η ελληνική γλώσσα, δεν είναι απλώς μία γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Είναι μία γλώσσα που έχει ετυμολογία, απόλυτη σαφήνεια, μουσικότητα, μαθηματική δομή και νοημοσύνη και είναι η μοναδική γλώσσα που μπορεί να εκφράζει κάθε έννοια μέσω μίας λέξεως, η οποία είναι σχετική με τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των όντων. Η ελληνική γλώσσα, είναι ένας πνευματικός υπερυπολογιστής, ο οποίος εμπεριέχει κωδικοποιημένη την γνώση των πάντων».
Να πούμε για τα βιβλία που έχετε γράψει. Τί θα διαβάσουμε στο καθένα από αυτά;
«Έχω συγγράψει ένδεκα βιβλία και αυτό το έτος ετοιμάζω το δωδέκατο. Σχετικά με την ύλη που περιέχουν αυτά τα ένδεκα βιβλία, πρέπει να σας αναφέρω ότι αυτή αναλύεται σε περισσότερες από 3000 σελίδες και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καθένα από αυτά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μου, η οποία είναι www.lexarithmos.com».
Παρατηρούμε όμως ότι έχετε και μια τάση για την φιλοσοφία. Άραγε, υπάρχει σχέση της λεξαριθμικής θεωρίας με την φιλοσοφία;
«Βεβαίως και υπάρχει. Εδώ και αρκετά χρόνια, έχω αναφέρει ότι η φιλοσοφία κατά κάποιο τρόπο είναι η έκφραση των μαθηματικών μέσω λογικών λέξεων, φράσεων και προτάσεων, ενώ τα μαθηματικά είναι η έκφραση της φιλοσοφίας μέσω αριθμών και τύπων.
Ο Πυθαγόρας ήταν εκείνος από τον οποίον δημιουργήθηκε η λέξις φιλοσοφία αφού ήταν αυτός που δημιούργησε την λέξη φιλοσοφία μέσω του ρήματος φιλοσοφώ. Το γεγονός αυτό, φαίνεται και μέσω της ισοψηφίας που ακολουθεί, διά της οποίας δημιουργείται η υπόνοια ότι η ελληνική γλώσσα μπορεί να γνωρίζει ακόμη και ιστορία…!
Ο πυθαγόρειος λόγος = φιλοσοφία = 1391
Για τον άνθρωπο, η τελειότης είναι δρόμος και όχι προορισμός. Ο άνθρωπος γίνεται φίλος της σοφίας δηλαδή φιλόσοφος, ενώ ο Θεός είναι πάνσοφος.
Στο φωτοστέφανο του Ιησού Χριστού φαίνεται η σύνδεση των τριών γραμμάτων Ο Ω Ν, τα οποία παράγουν την φράση Ο ΩΝ και δηλώνουν την φράση ο υπάρχων. Αναγραμματισμός της φράσεως Ο ΩΝ είναι η λέξη ΝΟΩ ενώ το γεγονός ότι η φράση η πανσοφία ισοψηφεί με την τον αριθμό της φράσεως Ο ΩΝ, δηλώνει την γνώση του λόγου για το γεγονός ότι ο Θεός είναι πάνσοφος, αφού η ενσάρκωσις του Ιησού Χριστού, θεωρείται ως ενσάρκωσις του Θείου όντος εις την Γαίαν».
Ο ΩΝ = ΝΟΩ = Η πανσοφία = 920»
WHO IS WHO
Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος, γεννήθηκε στην Καλαμάτα την πρώτη Απριλίου του 1967. Από τα πρώτα του γυμνασιακά έτη, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και τη φυσική. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, άρχισε την έρευνα στα μαθηματικά. Το έτος 1986, όταν ήταν μόλις 19 ετών, σχεδίασε και κατασκεύασε τρεις πίστες για skateboard, χρησιμοποιώντας εξισώσεις αναλυτικής γεωμετρίας, τριγωνομετρίας και φυσικής. Από τον Ιούνιο του έτους 1986 έως τον Δεκέμβριο του 1997, εργαζόμενος επάνω στο τελευταίο θεώρημα του Γάλλου μαθηματικού Fermat, ανακάλυψε 520 διαφορετικές αποδείξεις του πυθαγορείου θεωρήματος, το οποίον είναι παγκόσμιο ρεκόρ επισήμως αναγνωρισμένο από το βιβλίο Guinness από τον Ιούνιο του 1999.
Το έτος 1998 άρχισε τις σπουδές του στα Μαθηματικά και την Φυσική στο Northeastern University, όπου έλαβε μερική υποτροφία αφού διετέλεσε honor student. Τον Σεπτέμβριο του έτους 2002, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Northeastern University της Βοστώνης παραδίδοντας ως πτυχιακή εργασία τρεις σημαντικές μαθηματικές εργασίες σχετικές με την θεωρία αριθμών, την γραμμική άλγεβρα, και την ευκλείδειο γεωμετρία. Οι εργασίες αυτές, ήταν η απόδειξη του τελευταίου θεωρήματος του Fermat για την περίπτωση των αρτίων εκθετών, η ανακάλυψη ενός νέου τύπου υπολογισμού οριζουσών τετραγωνικών πινάκων, ο οποίος είναι δεύτερος σε ταχύτητα υπολογισμού μετά την μέθοδο του Γερμανού μαθηματικού Gauss, η οποία είναι γνωστή ως Gaussian elimination, και η γενίκευση του θεωρήματος του σημείου των Fermat – Torricelli για όλα τα κανονικά πολύγωνα που εγγράφονται πέριξ τριγώνου του επιπέδου.
Επίσης, το ίδιο έτος, ολοκλήρωσε και παρέδωσε στο πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης μία εργασία σχετικά με την φυσική, όπου ανέπτυξε μία νέα μέθοδο για τεθεί σε γήινη τροχιά ένας δορυφόρος, η οποία είναι πιο οικονομική από κάθε υπάρχουσα μέθοδο, αλλά υστερεί όσον αφορά τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί. Η εργασία αυτή βαθμολογήθηκε με άριστα 100/100 από καθηγητή του Northeastern University, ο οποίος έλαβε το διδακτορικό του από τον Chadwick, δηλαδή τον άνθρωπο που ανακάλυψε το νετρόνιο.
Από το έτος 1983, μελετά την μαθηματική δομή και την λεξαριθμική νοημοσύνη της ελληνικής γλώσσας και κατά το χρονικό διάστημα 1998 – 2023, έχει συγγράψει ένδεκα σχετικά βιβλία, εκ των οποίων το ένα (The Alpha Numeric Intelligence of the Hellenic Language) είναι στην αγγλική γλώσσα.
Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος, έχει επίσης αρκετό ενδιαφέρον για τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων και την σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής. Έχει συνθέσει τέσσερα μουσικά έργα (CD) με τίτλους «Μαραθωνοδρόμος» (1994), «Το φως του Απόλλωνος» (2001), «Πυθαγόρας» (2005) και «Η μουσική των σφαιρών» (2023). Ακόμη, σχετικά με το θέμα των δρόμων μεγάλων αποστάσεων, έχει τερματίσει σε περισσότερους από 40 μαραθωνίους και 20 υπερμαραθωνίους. Η μεγαλύτερη απόσταση που έχει τρέξει χωρίς διακοπή, είναι 174 χιλιόμετρα από τους Δελφούς στην Αθήνα στις 10 Απριλίου του 1998 σε χρόνο 20 ώρες, 33 λεπτά και 14 δεύτερα, ενώ με ημερήσιες παύσεις έχει τρέξει τρεις φορές την απόσταση Αλεξανδρουπόλεως – Αθηνών.
Το έτος 2016, ανακάλυψε τον συντομότερο και ακριβέστερο τρόπο υπολογισμού του αθροίσματος των ν πρώτων όρων της αρμονικής προόδου 1/1+1/2+1/3+…+1/ν, από τον οποίον δημιούργησε και αρκετούς άλλους μαθηματικούς τύπους υπολογισμού και άλλων σχετικών και δύσκολων αθροισμάτων για οποιοδήποτε φυσικό αριθμό ν, οι οποίοι είναι ακριβέστεροι τύποι από κάθε προηγούμενον.
Τον Ιούνιο του έτους 2017, εξέδωσε το δέκατο βιβλίο του με τίτλο «Οι Κώδικες του Πυθαγόρα», το οποίον μεταξύ άλλων περιέχει και τον προαναφερθέντα μαθηματικόν τύπον, κάποιες άγνωστες μαθηματικές ιδιότητες των ακολουθιών Fibonacci και Lucas, αλλά και κάποιες άλλες παρατηρήσεις που έχει δημοσιεύσει για το κωδικοποιημένο μαθηματικόν θεώρημα του Πλάτωνος και τους αριθμούς του Striling πρώτης κατηγορίας. Από το τον Αύγουστο του έτους 2018 έως και σήμερα, έχει επιλύσει περισσότερα από 2200 μαθηματικά προβλήματα ανωτέρου επιπέδου και τα έχει αναρτήσει στον διαδικτυακό τόπο www.quora.com, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στην θεωρία των αριθμών.
Το «πατρινόραμα -hellenic» συνεχίζει το ταξίδί του με… όραμα !Κυκλοφορεί την Μεγάλη Εβδομάδα με διπλό εξώφυλλο στα περίπτερα όλης της χώρας και σε επιλεγμένα πρακτορεία τύπου.