Varoulko: Ο Γεράσιμος Θύμνιος αναλαμβάνει την διεύθυνση στο Μικρολίμανο

Το Varoulko, ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων, καλωσορίζει στο δυναμικό του τον Γεράσιμο Θύμνιο ως νέο διευθυντή του εστιατορίου.


Το όνομά του έχει συνδεθεί με την αληθινή φιλοξενία και ξεχωριστές εμπειρίες γεύσεων πέρα από τα συνηθισμένα. Γεύσεις που διεγείρουν τον ουρανίσκο σε έναν καλαίσθητο χώρο minimal αισθητικής με θέα τον γραφικό οικισμό του Μικρολίμανου.

Το Varoulko Seaside, βραβευμένο με αστέρι Michelin, υπό την καθοδήγηση του Λευτέρη Λαζάρου, τη δημιουργική φινέτσα των πιάτων του Head Chef Θοδωρή Κυριακίδη και το γλυκό preludio των δημιουργιών του Pastry Chef Θοδωρή Μωυσίδη, πρωταγωνιστεί στην Ελληνική γαστρονομική σκηνή προσφέροντας τόσο σε Έλληνες όσο και σε διεθνείς επισκέπτες γαστριμαργικά ταξίδια θαλασσινής υπεροχής.


Την 01/10/22, το Varoulko Seaside καλωσορίζει στην ομάδα του τον Γεράσιμο Θύμνιο, πρώην Maitre του εμβληματικού Salonica Restaurant και συνεργάτη του Executive Chef Σωτήρη Ευαγγέλου στο Makedonia Palace, ως νέο διευθυντή του εστιατορίου.

Όπως ο ίδιος πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει για την εξαιρετική του συνεργασία με τον Σωτήρη Ευαγγέλου: “Το εκτόπισμα του Σωτήρη είναι τεράστιο. Εμβληματική φυσιογνωμία, με αγάπη για τη μαγειρική τέχνη και τους συνεργάτες του. Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε φορά που μαγειρεύει, κατακυριεύεσαι από μία δίνη έντονων συναισθημάτων”.


Γέννημα θρέμα των Σερβίων Κοζάνης, με λαμπρή καριέρα σε βραβευμένα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνο και της Πάρμα (Ιταλίας), με σπουδές στη διεθνή σχολή Ιταλικής κουζίνας ALMA (Alma Srl Scuola Internazionale Di Cucina Italiana) και εξειδίκευση στο F & B Management, ο Γεράσιμος Θύμνιος μεταφέρει στις αποσκευές του πλούτο γεύσεων και εμπειριών διεθνούς κουλτούρας.

Who is Who

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σέρβια Κοζάνης. Με τη συνεχή υποστήριξη και αγάπη της οικογένειάς του, κατάφερε να πραγματοποιήσει τους εκπαιδευτικούς του στόχους βοηθώντας τον να ανελιχθεί στην επαγγελματική του καριέρα. Το ταξίδι του στον κλάδο της φιλοξενίας και εστίασης
ξεκίνησε στην ηλικία των 17 ετών όταν εργάστηκε ως σερβιτόρος. Ορμώμενος από την εσωτερική του επιθυμία για εξέλιξη και επαγγελματική καταξίωση, σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων(ΟΤΕΚ) της Θράκης. Πραγματοποίησε την πρακτική του στο ξενοδοχείο Makedonia  Palace και στο Grecotel Amirandes.

Οι εκπαιδευτικοί του δρόμοι τον οδήγησαν στην Πάρμα (Ιταλίας), όπου αποφοίτησε από τη σχολή ALMA (La Scuola Internazionale Di Cucina Italiana) με αντικείμενο σπουδών το F&B Management. Ολοκλήρωσε και τα 2 επίπεδα Οινοχοίας στην Ιταλική Ομοσπονδία Οινοχόων (Associazione Italiana Sommelier) και παρακολούθησε 3 επίπεδα στο WSPC (WSET). Η επαγγελματική αναγνώριση ήρθε λίγο αργότερα και κατόπιν της απασχόλησής του σε βραβευμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνο και της Πάρμα, όταν ανέλαβε τη θέση του Maitre d’ Hotel στο Μakedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία αυτή θα εμφυσήσει μία νέα πνοή, συνδυάζοντας την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης με την ξενοδοχειακή και εστιατοριακή πείρα του Γεράσιμου Θύμνιου προσδοκώντας να συνεχίσει την ανοδική τροχιά του Varoulko στα οινογαστρονομικά δρώμενα της χώρας.